Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2007 18:03 - Васко да Азис от село Костинброд
Автор: tonyelenkov Категория: Други   
Прочетен: 2529 Коментари: 2 Гласове:
0




Един мой добър приятел списва за "Vitleem.com", коментарен сайт който горещо препоръчвам ( www.vitleem.com ).  В статията "Васко да Азис от село Костинброд", моят приятел в един доста мек, увлекателен и леко саркастичен  стил критикува изкуствено създанения и нарочно налаган от медиите образ на Азис.

Интересно е да се проследи как националните либерални медии и по-конкретно TV NOVA, чрез шоуто VIP Brоther, систематично манипулира и променя общественото мнение, в следсвие на което прага  на толерантност на обществото към поведение и прояви не съответстващи на християнските ценности и морално- етични норми, става все по-висок! 

Ето и статията:


"Васко от филма „Васко да Гама” от село Рупча искаше да стане известен и всички да му завиждат. Затова Васко искаше да бъде известен мореплавател и още по-известен откривател. Помните ли този телевизионен детски сериал от 80-те години?


Васко беше тайно влюбен в Тинчето, за която непрекъснато си мислеше, докато пътуваше по морета и океани. Защото Васко скришом успя да се качи на кораба на баща си и моряците – волю-неволю – го приеха сред тях. Така момчето пращаше картички на своите съученици, които до един твърдяха, че са най-големите му приятели и очевидно му завиждаха. Всъщност, всички момчета му завиждаха и си мечтаеха да бъдат като него. Васко беше телевизионен герой, но беше много истински и стана пример и мечта.


Васко Боянов от Костинброд също искаше да бъде известен и всички да му завиждат. Той искаше да плува из виртуалните телевизионни морета и океани. Искаше да бъде звезда с цената на всичко. Затова Васко се качи на сцената и започна да си пробива път към мечтаните медийни ширини, към Тропика на Телевизионните студия. И тъй като Васковци има много, този Васко реши да се нарича Азис. И тъй като нормални мъже все още има много, Васко-Азис реши да е педераст. Или пък понеже така и така беше педераст, реши да е известен певец. Няма значение. За Васко вече няма значение. Васко да Гама от село Рупча беше влюбен в Тинчето. Поне за пред камерите.  Васко-Азис е влюбен в Тин, китайски младеж от пернишки произход. Поне за пред камерите.


Днес Васко, на когото много хора вярват, че е Азис, защото вярват на очите си, с които гледат телевизия, дава интервюта. Особено когато влезе и излезе от телевизионното позорище на име „VIP brother”. Какво каза откривателят на славата от Костинброд? Страшно интересни неща. Каза, че е псувал пред камерите, защото в много семейства псуват и това е всекидневие за децата. В махалата, където Васко е израснал всички псуват. В лъскавата /пред камерите/ артистично-долнопробна среда, в която Васко-Азис съществува всички псуват. Те така си говорят.


Васко-Азис каза още, че не бил влязъл в позорището за пари. Нито за позор, защото повече едва ли ще може да се опозори – от това да си педераст какво повече... Васко-Азис каза, че не е за 100 000 лв. пари, какви пари, като той печели по 100 000 лв. за две седмици. Може би имаше предвид – за две светлинни седмици. Защото очевидно Васко-Азис лъже. В махалата, където той е израснал, всички лъжат. В лъскавата /пред камерите/ артистично-долнопробна среда, където живее Васко-Азис също всички лъжат. Те самите са една измислица, една лъжа.  Затова Васко-Азис иска да стане министър на културата, иска да стане политик. Той смята, че е готов за това – лъже като циганин  /това не е обида, защото в България отдавна не останаха цигани, има само роми/ и е педераст, и медиите редовно пишат за него. Васко-Азис не смята, че е нужно нещо повече от това да си политик и да си министър. Сигурно се чуди защо още не е...


И едни други хора се чудят. Едни други хора, в чиито домове не се псува, които живеят реален живот извън медийната блудкавост. Които не лъжат вместо добър ден и чиито живот не е лъжа. Които искат синовете им да бъдат достойни мъже и добри родители, а не измислени педерасти.


Тези хора се чудят докога медиите ще продължават да измислят Васко-Азисовци? Докога в прайм-тайма в почивните дни ще бъдат принудени да /не/ гледат гнусните тв позорища, в които живеят Васко-Азисовците? Чудят се докога ще издържат на медийният натиск върху нормалния живот на своите семейства – на своите деца, които телевизиите – волно или неволно – възпитават. Защото хората вярват на очите си, а Васко-Азисовците се появяват навсякъде – от новините до забавните предавания...


И няма никаква опасност да отплуват нанякъде като Васко да Гама от село Рупча. "1



__________________________
1. www.vitleem.com

 






Тагове:   Азис,   Костинброд,


Гласувай:
0



1. анонимен - po princip tvoia priatel e prav, ama ...
08.03.2008 10:03
po princip tvoia priatel e prav, ama moze i po-dobre!
цитирай
2. jordanidis - Въпросът е дали Васко се превръща в Азис или Азис представя Васко и българина във всичките му изяви (българи, роми, турци, арменци, руснаци, евреи и каквито и о
03.05.2008 16:18
Мисля си, че единствената причина да се котира такъв образ в публичното пространство е, че самото публично пространство намира себе си в Азис и мисълта да посегне на него свързва със своята смърт, а разбира се малко са тия дето слушат думите на Исус (Иисус - за православните) Христос в Марк 8:35 - 37:
"Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси.
Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?
Защото какво би дал човек в замяна на живота си?"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonyelenkov
Категория: Други
Прочетен: 392197
Постинги: 119
Коментари: 371
Гласове: 135