Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 13:31 - Относно лицето Пилев и…гредите
Автор: tonyelenkov Категория: Други   
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове:
0



Относно лицето Пилев и…гредите

Тони Еленков

Така нареченият “семинар” с претенциозното заглавие “Намесата на Държавна сигурност в църквата по време на комунистическия режим в България и последствията от това след промените”, организиран от набързо скалъпеното за целта движение “Заедно за чиста църква”, беше натоварен с огромни очаквания!

За голямо съжаление на настръхналите в очакване участници, а вероятно и на самите организатори, този семинар се оказа, както лицето Пилев патетично се провиква, поредната ГРЕДА!

В ностоящата статия, ще се опитам в светлината на публикуваното в интернет пространството досие на еп. Еленков, да анализирам несъстоятелната, злонамерена и клеветническа интрпретация, която лицето Пилев прави на наличната документирана фактология. Анализът се ограничава само с изказването на лицето Пилев, по отношение досието на еп. Еленков, тъй като, именно, това изказване попада в полето на моя изследователски интерес.

На първо място, бих искал да изтъкна лъжливото внушениe, което лицето Пилев се опитва да направи, манипулирайки аудиторията, че еп. Еленков е успял да унищожи голяма част от агентурното си досие и затова досието му съдържа само четири дукомента в седем страници!

Агентурното досие на еп. Еланков, под псевдоним “Велев” е публикувано в пастир.орг и всеки безпристрастен читател би могъл да види, че в началото на досието има опис на картотекираните документи. Описът датира от 1988 г. Ако има извадени от досието документи, то това лесно може да бъде засечено при сравнение на наличните документи и описа на досието! Като пример, в подкрепа на това мое твърдение, мога да посоча факта, че в описа на досието на агент “Велев” под № 4 е картотекиран документ със заглавие “Предложение за изключване”, който докумет е изваден от досието, най-вероятно, на 13.05.2009г. и понастоящем не фигурира в досето!

Втората откровена лъжа, която лицето Пилев поднася на затаилата дъх аудитория е, че е много, ама изключително трудно, почти невъзможно да бъде унищожено досие на агент от ДС, а щом агент “Велев” е успял да унищожи по-голямата част от досието си, значи, без съмнение, той е топ ченге от ДС, което топ ченге може да си “бърка” в досието, да вади, да слага, да унищожава каквото и колкото си поиска! А най- вероятно той – агент “Велев” има и криминални деяния, чиито следи е успял да заличи, защото видите ли, по принцип, по такива причини – криминални, агентите искат да унищожат досиетата си!

Третата лъжа на лицето Пилев, в така направеното от него вдъхновяващо изказване е, че агент “Велев” лично е заявил готовност да стане агент и да съдейства на ДС! Лицето Пилев манипулативно използва един от двата документа в досието на агент “Велев”, а именно, рапорт на майор Вл. Николов от 10.06.1988 г. и приписва думите на майор Николов, на еп. Еленков! Лицето Пилев продължава да изяснява ситуацията като говори за поставените задачи на агент “Велев”. Тези задачи обаче не са поставени на аген “Велев” в директен разговор с него, нито пък има някакъв протокол или декларация от страна на агент “Велев” за поемане на конкретен ангажимент по поставените задачи! Поставените задачи са описани като част от рапорта на майор Николов! Както самото лице Пилев признава, в досието на съществуват: доноси, рапорти, сведения и др. по изпълнението на поставените задчи! Според лицето Пилев такива документи е имало, но топ ченгето Еленков ги е унищожил!

Следващата грозна клевета отправена от лицето Пилев спрямо еп. Еленков е, че последният е написал донос до ДС срещу п-р Павел Игнатов, позовавайки се на документ от 25.12.1987 г. Лицето Пилев умишлено не споменава факта, че въпросният донос на е направен от еп. Еленков, а от друг брат-агент, който донася на ДС за разговор с еп. Еленков и по този начин вкарва аудиторията в умишлена заблуда. Нека не забравяме и факта, че през 1987 г. еп. Еленков все още не е агент “Велев”, а ДОР “Мустакатия”!

Също така, в еуфорията си да информира обществото и да омаскари еп. Еленков, лицето Пилев въвежда в заблуда слушателите казвайки, че еп. Еленков е донасял на ДС за п-р Младен Младенов! Тоава е абсолютна лъжа!

В заключение, изчерпвайки всички други аргументи за доказване агентурната дейност на еп. Еленков, лицето Пилев препоръчва на аудиторията да гледа деветте видео клипа с еп. Еленков публикувани в пасквила, наречен уеб страница на лицето Пилев! Какво общо имат клиповете с доказване на агентурната дейност на еп. Еленков? Това само лицето Пилев може да каже!

Какви са моите изводи от направения анализ на “лекцията” на лицето Пилев, най-видният и ерудиран лектор на семинара“Намесата на Държавна сигурност в църквата по време на комунистическия режим в България и последствията от това след промените”

Изводът е само един и то много тъжен! Лицето Пилев е жалък манипулатор, клеветник и лъжец!

Много гадно…нали?

http://pastir.org/news/6365



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tonyelenkov
Категория: Други
Прочетен: 391861
Постинги: 119
Коментари: 371
Гласове: 135