Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2008 17:05 - Краси Момчев свири сбор за старите седесари
Автор: tonyelenkov Категория: Други   
Прочетен: 4428 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 11.08.2008 23:46


 

 

Попаднах на много интересно интервю на Нейка Кръстева с господин Красимир Момчев, поместено в електронното издание на „Политика”.

 

Четейки интервюто в моето съзнание възникват няколко въпроса:

 

  1. Още във визитката на г-н Момчев пише: „семеен с две деца”! Това „семен” женен ли означава или разведен?
  2. Господин Момчев „владее руски и англииски език”! Вероятно г-н Момчев владее по-добре руският отколкото английския език?
  3. Г-н Момчев „свири сбор за старите седесари”! Да не би г-н Момчев да се страхува от приемането на нов закон за политическите партии, при който нов закон БХК ще бъдат закрити по причина на ред показатели, по които няма да се впише в новите изисквания на закона? Явно на г-н Момчев му трябват един милион избиранели, онези които Иван Костов бил отблъснал.  Явно сега трябва да бъдат отблъснати и от Момчев.
  4. За какъв сбор на  СДС ще свири Момчев? Та нали сега играе с ГЕРБ. Петър Гюзелев, зам. председателя на БХК е общински съветник в София от листата на ГЕРБ. Явно г-н Момчев отново политикнтства!
  5. Г-н Момчев казва в интервюто, че самият той е гласувал за „царя” и за НДСВ. Е как така? Уж той, г-н Момчев, е от „старото” СДС, не корумпираното СДС, не материалистичното СДС, а пък гласувал за НДСВ?! После пък се заиграва с ГЕРБ?! Сега пък свири сбор...?!
  6. Кога г-н Момчев и БХК ще си върнат дълговете към църкви и физически лица? 

 

Не знам! Но като  че ли г-н Момчев отново си търси ново място на политическата сцена?!

 

Следва интервюто.

 

 

Красимир Момчев, председател на Българска християнска коалиция

Свирим сбор за старите седесари

Иван Костов осребри синята идея, отблъсна 1 милион избиратели и отвори огромна дупка в дясното политическо пространство

НЕЙКА КРЪСТЕВА

Визитка

Красимир Момчев е роден през 1959 г. в Бургас. Завършил е математика в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е преподавател по специалността в БУ "Асен Златаров". В момента е строителен предприемач. През 1993 г. е организационен секретар, а от 1994 г. председател на СДС в Бургас. Депутат в 37-то Народно събрание. От 1999 г. е председател на Българска християнска коалиция. Владее руски и английски език. Семеен с две деца.

- Г-н Момчев, какво става в дясното политическо пространство у нас?
- Нищо. Там има дупка. И тя трудно може да бъде запълнена. Защото автентичният СДС беше прекършен през 1997 година. В тогавашната коалиция влизаха 15 различни партии от целия спектър. Това бяха хора, които искаха България да стане демократична страна, да се развива по европейски образец. През 1997 година можеше да се направи пълна промяна на системата, но Иван Костов не позволи това. На практика в СДС беше извършен преврат. На предсрочните парламентарни избори, когато се пишеха листите, Костов зачеркна всички стари депутати. От 65 души парламентарна група в следващия парламент останаха само 15. Това не е нормално. Нормално е да се запази ядрото, за да даде приемственост на политиката. Избирателите не гласуват за нови лица, а за старите, защото тях познават. Според мен това е една подмяна на вота. Хората гласуваха за известните им депутати, а в парламента влязоха съвсем други лица. Българският избирател не чете самата листа, той чете само номера на бюлетината. Нашите симпатизанти късно се усетиха какво става - след 2-3 години. Самият Костов казваше на депутатите от СДС "вие седесарите". Той винаги е твърдял, че е експерт, но не е седесар. Да не говорим, че той стана председател на СДС в разрез с устава, без да е член на Националния координационен съвет. Затворихме си очите под влиянието на тогавашния председател Филип Димитров, но явно, че човек трябва да бъде принципен докрай. После Костов се обгради с хора като Александър Божков, Муравей Радев, Надежда Михайлова, Васил Гоцев, Йордан Соколов. Тръгна да създава единна партия и унищожи останалите 15 от коалицията. А в тях членуваха всички седесари. Те бяха изхвърлени и подменени с нови хора, подбрани от Костов по неясни критерии. СДС се напълни с мутри и хора, близки до бившата комунистическа партия. Фактът, че цялата приватизация беше в полза на БКП, нито един от старите седесари не беше включен в този процес, показва, че подмяната на СДС е била предварително замислена. За Йордан Соколов се знае, че е бил инструктор в ЦК на ДКМС и един от отговорниците по политическа линия за софийската адвокатура. Имал е ключова роля там. Васил Гоцев е бил личен съветник на Ярослав Радев, член на Политбюро на ЦК на БКП. Александър Божков е племенник на Соня Бакиш.
- Вие не знаехте ли това?
- Не. Тогава не знаехме. През 1997 г. СДС беше върнат към замисъла, с който е създаден като опозиция. Тогава се подмени СДС, отпаднаха идеалистите и останаха материалистите. Резултатът беше една хищна и безогледна приватизация, осребряване на самата идея. Тя се превърна в пари, девалвира и симпатизантите на СДС, които бяха над 1 милион души, се отдръпнаха, защото се погнусиха от това, което стана за тези четири години от 1997-а до 2001-а.
- Но сега Костов го няма. Какво пречи на СДС да се възроди?
- Така е, но СДС не се е върнало към старата си форма. 80% от хората, които са в СДС сега, са хора на Костов. Пламен Юруков много отдавна е в тези неща. Зад него стоят лица, близки до приватизацията, до митниците. Това са все хора от втория ешелон на Костов. Така че идеалистите не са върнати в СДС. Затова в дясното има дупка. И тя може да бъде запълнена, само ако идеалистите се върнат в СДС. Затова се опитваме да съберем старите седесари.
- Какво ще им предложите, за да се върнат?
- Една модерна дясноцентристка политика, не само на думи, а реална. Правим Коалиция СДС, в която да влизат социалдемократически, християндемократически и консервативен блок. Съюзът на репресираните- също. Те преди имаха 15 000 члена, сега са намалели, но са хора, изстрадали мечтата си за демокрация.
- Името на тази коалиция няма ли да отблъсне симпатизанти?
- Името е доста окепазено, затова на една бъдеща конференция ще се реши как точно да се казва коалицията. Нашите хора по места се познават. Във всеки град се знае кои са старите седесари. Те още живеят с идеалите за промяна в България. Усещането на тези хора е, че истинска промяна в политиката на България все още няма. Ние можем да предложим европейски модел, осъществен от отговорни и честни хора.
- Сами ли ще се явите на изборите догодина?
- Мисля, че ще можем да стигнем до нашите си хора, които са стотици хиляди. Това е бившето седесарско избирателно тяло. Голяма част от тези хора сега не гласуват. И тук стои въпросът как да ги привлечем. Едното е със знакови фигури по места, които не са опетнени. Другото е с нашата програма.
- Имате ли знакови фигури по места?
- Цялата ни парламентарна група от 37-то Народно събрание е с нас. Това са над 50 души, които са били депутати и в различни области са някакви авторитети. Лесно може да се види, че те не са участвали в процеса, който опетни СДС, а именно управлението през 1997-2001 година.
- Вашата партия Българска християнска коалиция не е ли твърде консервативна? Как ще привлечете младите хора, например?
- Смятам, че във всяка държава има нужда от консервативна партия. Някой трябва да се бори за запазване на традиционния морал. Всички сме свидетели на разпада на традиционното семейство и отричането на всички ценности, които векове наред, дори и при комунизма са крепели моралните устои на България. Загубването на тази ценностна система води до деградация на цялото общество. За нас е ненормално да се узакони хомосексуалният брак. Не смятаме да малтретираме хомосексуалистите, но твърдим, че нормалното семейство е между мъж и жена и то може да ражда деца. Ако едно семейство не може да се възпроизвежда чрез децата, за нас то не е семейство. Всичко друго е измислено и противоестествено. По отношение на бъдещите поколения е много неморално да се допусне хомосексуални семейства да осиновяват деца. Представете си как ще се чувства едно дете в такава ненормална от наша гледна точка среда. Хомосексуалистите успешно се борят за правата си, а срещу тях не се противопоставя никой. Фактът, че е модерно да подражаваш на Азис, е достатъчно показателен. Българският народ е консервативен, но му се налага нов начин на мислене и поведение. За съжаление, младите хора се подвеждат. Знаете ли, че младите момчета в цели села започват да стават хомосексуалисти, защото е модерно? Това е пагубно за държавата и трябва да се спре. Борим се то да не се превръща в държавна политика. Ние сме една от малкото партии, която работи добре в тази посока с различните вероизповедания, с православни, католици и протестанти. Последните проявяват по-голяма активност. Срещу узаконяването на проституцията например се бореха по-скоро протестантски организации. След като сме в ЕС и мнозинството от държавите не са православни - такива са само България, Румъния и Гърция, не бива държавата ни да се държи по този начин, като обявява не православните за секта или за не християни. Доскоро думата християнин беше синоним на православен. Световното християнство е 2 милиарда, от които православни са под 200 милиона. Над 90% от християните са от други деноминации. За нас е важно да имаме едно толерантно отношение към останалите. Не може да го проявяваме към хомосексуалистите, а да твърдим, че Западна Европа е сектантска, от обществена гледна точка. Не може на протестантите в България по 10 години общините да не им дават разрешение за строеж на храмове върху техни земи и с техни средства. Това ако не е дискриминация, какво е? Протестантите у нас са над 120 000, над 80 000 католици има. България трябва да обърне внимание на този факт. Не случайно преди 1944 г. сме имали министерство на външните работи и вероизповеданията, защото за да развиваш външна политика, трябва да се съобразяваш с останалите. Малки корекции ще ни донесат големи дивиденти.
- Няма ли да ви бъде трудно да върнете доверието на хората?
- Много е трудно. Точно затова в дясно е празно. Хората са лъгани многократно. Първата измама беше през 1997 г., втората - през 2001 г. Аз съм гласувал за царя, поддържал съм го, но разочарованието от НДСВ дойде заради кадровата политика. Царят не допусна старите монархисти, които години наред са се борили за връщането му и имаха моралното право да се опитат да осъществят идеите си. В листите на НДСВ влязоха хора, които днес си правят партии и се развиват в друга посока. Те също осребриха идеята. Всяко осребряване води до загуба на доверие. Голяма грешка е, че у нас във властта не се допускат хора, които са доказали през годините своите морални качества. Партиите нямат последователна политика към собствените си кадри. С изключение на БСП - повечето от сегашните им министри бяха депутати с нас в 37-то Народно събрание. Въпреки че БСП беше свалена от власт, тези хора не бяха изхвърлени и сега са министри. Затова тази партия има кадри. Същото се отнася и за ДПС. И там са разбрали, че политиката не се учи за три дни нито за три месеца.

 



Тагове:   Момчев,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - molitva
01.09.2010 12:46
MOLETE SE ZA VISOKOPOSTAVENITE . [ ne gi sadete , ne gi kritikuvaite , ne znaete prez kakvi trudnosti i izpitania minavat ,na nikoi ne mu e leno , vsiaka du6a e tsenna pred BOG ] . GOSPOD ISUS UMRIA ZA VSIAKA BULGARSKA DU6A , I NA TRETIA DEN VAZKRASNA , NEZAVISIMO koi e ,i kakav e , BOG OBI4A POLITITSITE , XORATA OT VSIAKA RELIGIA , 4OVETSITE OT VSIAKA NATSIA . POMAGAITE NA POLITITSITE S MOLITVA ,PODARETE IM PO EDIN NOV ZAVET S MOLITVI4KA DA PRIEMAT GOSPOD ISUS XRISTOS ZA LI4EN SPASITEL .PODARETE IM NAI SKAPIA I NAI XUBAV PODARAK BIBLIATA .IZPRATETE PO PO6TATA DA DA POLU4I BIBLIA .MOLETE SE BOG DA IM DADE MADROST OT GORE 4ISTA MADROST . TE SA6TO IMAT DET4ITSA BOG DA GI PAZI OT ZLOTO SEMEISTVATA IM DA GI ZAKRILIA .POKAZVAITE MILOST .RADVAITE SE KOGATO IMA XRISTIANI POLITITSI . A NA NE XRISTIANITE PODARETE BIBLII ,NA TURSKITE POLITITSI PODARETE BIBLIA I INDJIL NA TURSKI EZIK [ KUTSAL KITAP ] INDJIL -NOV ZAVET S MOLITVI4KA ZA POKAIANIE I PRIEMANE POKANA GOSPOD ISUS XRISTOS [ISA MESIX ] BOG KAZVA MILOST ISKAM . 4OVEK 4OVEKA NE MOJE DA PROMENI NO ISTINSKATA PROMIANA IDVA EDINSTVENNO OT ISUS XRISTOS -NOVIA ZAVET BIBLIATA SVIATIA DUX SVIATA TROITSA BOG TRIEDINEN . BOG OTETS BOG SIN [ISUS XRISTOS ] I BOG SVIATIA DUX . SAMO GOSPOD ISUS E OTGOVOR ZA VSI4KI PROBLEMI V BALGARIA . SABUDETE SE BRATIA BULGARI IMA NADEJDA ZA BULGARIA SAMO BIBLIATA E E OTGOVORA .
цитирай
2. анонимен - MOLITVA
01.09.2010 13:29
Minalata godina 4ux po novinite 4e v SOFIA sa ubili pop na ulitsata ,plakax i se molix BOG DA PAZI BULGARIA .[ kak moje nikoi niama pravo da otnema 4ove6ka du6a ,SAMO BOG IMA PRAVO DA DAVA JIVOT I da otnema jivot ,za6toto e GOSPODAR I SAZDATEL SAMO BOG ,TVORETS ,A 4OVEK BOJIE SAZDANIE , TVAR . PREDI DVA ILI TRI DNI PRO4ETOX PO INTERNET ZA SEMEISTVOTO NA XRISTIANI TENIO TANEV KAK MOJE MNOGO SE RAZSTROIX , IMA BOJIA ZAPOVED NE UBIVAI ,TAKAV zlove6t griax ,sadizam . MNOGO guliatovtsi ,guliat ste 4uvali ,mejdunarodni guliatovtsi [ mafioti bezvernitsi ubiitsi ,v ada e pla4 i skartsane sas zabi ,ognenia pakal , bezdannata iama ] , koito posiagat i na jivota na jurnalisti za da ne im se otkriat tamnite sdelki i dela zlobni i zlove6ti instrumenti na diavola .lutsifer , satana . KAK MOJE UBILI SA SEMEISTVOTO NA TENIO , jenata , maikata , ba6tata , bebentseto , naro4no slojili izlagali ,zablujdavat 4e TANIO gi e ubil i se samoubil ,diavola var6i prestaplenia i se krie i obviniava nevinnia ..KORENA E OMRAZA KAM EVANGELSKITE OB6TESTVA I SA NARE4ENI SEKTA ,SEKTANTI . BEZUMNITE XORA NE ZNAIAT ,4E EVANGELSKATA TSURKVA ILI OB6TESTVA NE SA SEKTA I NIAMAT NI6TO OB6TO S SEKTATA . SEKTATA NIAMA NI6TO OB6TO S ISUS I BIBLIATA . UBIITSITE SA PSIXI4NO BOLNI KOITO ISKAT DA UNI6TOJAT NATSIATA . POSIAGAT I NA JIVOTITE I zapla6vat VISOKOPOSTAVENITE . ubiitsite sa SATANISTI MAFIA IOAN 8 GLAVA : 44 STIX VIJTE KOI E .4ovekoubiets diavola . MOLETE SE ZA VISOKOPOSTAVENITE
цитирай
3. анонимен - MOLITVATA
01.09.2010 13:56
IMA VISOKOPOSTAVENI UMNI I DOBRI BULGARI KOITO ISKAT DA POMOGNAT I IZBAVIAT NATSIATA OT KRIZATA I OT organiziranata prestapnost , no vednaga se namesvat kontrolira6tite i manipulira6tite sili instrumentite na zloto diavola 4ovekoubiitsite i tezi koito otvli4at xora , zapla6vat i sazdavat stres . TAKA I DA ISKAT DOBRITE UMNI VISOKOPOSTAVENI NEMOGAT DA NAPRAVIAT NI6TO . NE XULETE ,NE KRITIKUVAITE VISOKOPOSTAVENITE .MOLETE SE ZA TIAX .BOG ISKA DA SE SPASIAT VSI4KITE 4OVETSI .VIJ NOVIA ZAVET POSLANIE PARVOTO NA APOSTOL PAVEL KAM TIMOTEIA GLAVA 2 : STIX 1 ,2 , MOLBI ,MOLITVI , PRO6ENIA , BLAGODARENIA ZA VISOKOPOSTAVENITE I ZA VSI4KITE T4OVETSI . VLASTITE SA OT BOGA ,primer : ako niama politsia anarxia po ulitsite anarxia navsiakade . MOLETE SE ZA VLASTITE ZA SPASENIE , ZA SADII ,ADVOKATI , PROKURORI . VIJTE EDNA DOBRA MOLITVA ZA VSI4KI :PARVA KNIGA NA LETOPISITE OT STARIA ZAVET GLAVA 4 : STIX 10 , MNOGO VAJNA MOLITVA . SAIT ESTIR 2007 NAMIRA SE BIBLIATA .
цитирай
4. анонимен - MOLITVATA
01.09.2010 14:05
MOLETE SE BOG DA OSVOBODI BULGARIA OT ubiitsite ,zlodeitsite , da pla4at i da se pokaiat 100 protsenta , da sprat da praviat magii dori i na visokopostavenite .DA spret da se zanimavat s okultizam , da sprat da kradat , da sprat da uni6tojavat natsiata v IMETO NA ISUS OT NAZARED STOP .BULGARIA PRINADLEJI NA GOSPODA ISUSA XRISTA .GOVORIM JIVOT ZA BULGARIA . GOSPOD ISUS XRISTOS E PO GOLIAM ot mafiata guliat .IMA POBEDA ISUS POBEDI NA KRASTA
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonyelenkov
Категория: Други
Прочетен: 391838
Постинги: 119
Коментари: 371
Гласове: 135