Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2011 07:36 - Становище та НС на НА ОБЦ
Автор: tonyelenkov Категория: Други   
Прочетен: 2891 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2011 07:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



 Становище

на

 Националният Съвет на НА ОБЦ

 

 

По повод организираното на 09.04.2011 год. мероприятие от Ангел Пилев и Георги Бакалов.

 

Националния съвет на НА ОБЦ отказва да участва в горепосоченото мероприятие по следните причини:

 

1. Вече има изчерпателен отговор на 15-те въпроса от епископ Васил Еленков, поместени в сайта на НА ОБЦ.

 

2. Вживяването на организаторите в качеството им на "жандарм" и "Другарски съд" от времето на комунизма над всички Божии служители, които не са под тяхната юрисдикция, с цел издигане на собствен авторитет и внушаване на страх, е недопустим мотив за организирането на подобно мерориятие.

 

3. Относно целите, за които претендират организаторите, би следвало да присъстват 50%+1 от регистрираните църкви, т.е. минимум 500+1 църкви, и те да са съгласни доброволно да се подчинят на решенията, които ще се вземат.

 

4. Арогантно е, първонарушителите на библейската етика да са основатели на "етична комисия", имайки предвид, че въпросното мероприятие е пръдължение на злостна програмна акция, целяща постигане на не християнски цели по не библейски начин.

 

5. НА ОБЦ  не би допуснал външна на ръководството и организацията му структура да се намесва и диктува вътрешния живот, тъй като това противоречи на устава му.

 

6. Имаики в предвид "готовността" на "Обединени Евангелски Църкви" и всяка друга деноминация, а така също и определени самозабравили се личности, които искат да доминират и налагат доктрини и други свои спорни прийоми, НА ОБЦ, се разграничава от тях, и не учасвува в подобен род мероприятия.

 

7. НА ОБЦ е регистриран като вероизповедание, състоящо се от множество независими църкви с юридически статут, без централизирано спускане на решения и директиви. Длъжността "Пълномощник" е административна, а не духовна. В този смисъл, всеки служител и всяка регистрирана като юридическо лице църква, отговаря за своите действия, първо пред БОГ, второ пред своите членове, след това пред законите на република България съгласно своя устав.

 

Опитите на някой  да контолира или да налага действия на НА ОБЦ, са не само неприемливи и неморални, но по скоро биха попаднали под ударите на закона.

 

 

НС на НА ОБЦ,

05.04.2011 год.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tonyelenkov
Категория: Други
Прочетен: 392073
Постинги: 119
Коментари: 371
Гласове: 135